Развитието на въоръжените сили и войната не търпят лекомислие. Това заяви

...
Развитието на въоръжените сили и войната не търпят лекомислие. Това заяви
Коментари Харесай

Радев в остро слово: Развитието на въоръжените сили и войната не търпят дилетанщина и лекомислие

Развитието на въоръжените сили и войната не търпят лековерие.

 

Това съобщи президентът Румен Радев в словото си за деня на Българската войска. То прозвуча остро и мощно сериозно към  партиите като главната му нишка бе противопостяването на народ и войска против политиците..

 

" На светлия християнски празник Гергьовден след три години спиране на площада още веднъж са издигнати представителните роти на българската войска. 

 

В Европа бушува война, невиждана по мащаби и залог. България навлезе в тези рискови времена след години на необразовани и користни опити с въоръжените сили, с насаждани илюзии, че войните са част от предишното, че попрището на военнослужещия е безперспективно, а армията е отживялост.

 

Политическият хайлайф дълго пренебрегваше рисковете в средата за сигурност. Бездействието и пагубните решения бяха измивани в груповата безнаказаност, бе безпощаден президентът Румен Радев на парада по случай 6-май.

 

„ Като президент и висш главнокомандващ на въоръжените сили, като офицер и пълководец от Българската войска желая да заявя, че развиването на въоръжените сили и войната не търпят дилетанщина и лековерие. Достатъчно са печалните образци в предишното, когато българският боец и българският народ са плащали политическата изгода и лековерие, липса на предвидливост ”, уточни президентът.

 

Радев цитира исторически потвърден принцип във военната тактика - „ една цитадела най-лесно се завладява от вътрешната страна ”. „ В основата на всяко проваляне лежи честен пробив, чуждопоклонство, подкупност, обезверяване, публичен ерес. Все неща, от които обичайно страдаме, само че за които скъпо плащаме ”, съобщи той.


Президентът посочи ролята на българската войска, която " отстоява своята идея с чест ". " Нека не забравяме, че 6 май е и Ден на храбростта ", съобщи той и поздрави всички с празника и пожела здраве, мир и благоденствие. 

 

Президентът не разгласи по кое време ще връчи първия мандата за сформиране на държавно управление и беше сбит по тази тематика:

 

" Важно е държавно управление да има. Много е значимо Народното събрание да извърши своите задания с приемането на значимите закони и бюджета ".

 

Президентът взе участие в тържествения водосвет на бойните флагове и знамената светини на Българската войска площад " Княз Александър “ I.


Държавният глава одобри почетния строй на представителните елементи на Българската войска.

Ето цялото слово на президента Румен Радев:

 

Държавният глава: В историческата стихия би трябвало да сме сплотени зад националния интерес, с цел да съхраним своя живот и този на околните, да опазим нашия дом и просвета


Развитието на Въоръжените сили и войната не търпят дилетантщина и лековерие, съобщи президентът и висш главнокомандващ в словото си във връзка Деня на храбростта и празник на Българската войска

Скъпи сънародници,

На светлия християнски празник Гергьовден, след три години спиране, още веднъж на площада са издигнати представителните роти на Българската войска.

В Европа бушува война - невиждана по мащаби и
залог в най-новата история на нашия континент. България навлезе в тези рискови времена след години на необразовани и користни опити с Въоръжените сили. С насаждани илюзии, че войните са част от предишното. Че попрището на военнослужещия е безперспективно, а армията е отживялост. Политическият хайлайф дълго пренебрегваше рисковете в средата за сигурност. Бездействието и пагубните решения бяха размивани в груповата безнаказаност.

Като президент и висш главнокомандващ на Въоръжените сили, като офицер и пълководец от Българската войска, желая да заявя, че развиването на Въоръжените сили и войната не търпят дилетантщина и лековерие. Достатъчно са печалните образци в предишното, когато българският боец и българският народ са плащали политическата изгода, лековерие и липса на предвидливост.

Има един исторически потвърден принцип във военната тактика. Една цитадела се завладява най-лесно от вътрешната страна. В основата на всяко проваляне лежи честен пробив: чуждопоклонство, подкупност, обезверяване, публичен ерес - все неща, от които обичайно страдаме, само че за които скъпо плащаме. Затова Гергьовден е изключително значим празник. В деня на Св. Георги Победоносец означаваме единението на народ и войска. Припомняме си, че в историческата стихия би трябвало да сме сплотени зад националния интерес, с цел да съхраним своя живот и този на околните, да опазим нашия дом и просвета.

След броени минути в церемониален марш ще преминат хората, приели задачата с живота си да бранят Родината. Ще прелетят самолетите и вертолетите и ще дефилира сухопътната техника, с които нашите военнослужещи извършват своите конституционни и съюзни задължения. Ще приветстваме и нашите съдружници от Италианските въоръжени сили в състава на многонационалната бойна група.

Уважаеми военнослужещи,

Благодаря ви, че макар провокациите, продължавате да отстоявате идеята България с професионализъм, безрезервност и чест. Нека Св. Георги Победоносец ви закриля и укрепва вашата десница!

Нека не забравяме, че 6 май е и Ден на храбростта, която всеки българин носи в сърцето си като завет от хората, отстояли България през вековете.

Скъпи съотечественици,

Позволете ми да ви поздравя с празника и да ви пожелая здраве, мир и благоденствие. Благодаря на всички вас, които през днешния ден излязохте на площада, с цел да подкрепите нашите мъже и дами в униформа.

Чест и популярност за Българската войска и за всички храбри българи!

Да живее България!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР